Kuzey Kıbrıs Türk Pasaportu Çevirisi

Firma : , Hizmet Kodu :

 Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportu ile ilgili Bilgiler

Kıbrıs Cumhuriyeti seyahat belgesi veya pasaportları, Kıbrıs uyruklukarının Kıbrıs adasının dışına gezi yapmaları amacıyla tanzim edilen bir seyahat dokümanıdır. Avrupa Topluluğu devletlerinin içinde gezi yaptıkları durumda, Kıbrıs Cumhuriyeti uyrukluları vasıtasıyla hüviyet olarak bu olanakla faydalanabilirler. Sivil Kayıt ve Göç Bakanlığı, seyahat belgesi veya pasaportu vermekten tekrardan düzenlemekten yükümlüdür.

Kıbrısadası'nda mevcut olan politik uyuşmazlığı sürdürmesine karşın, bütün Kıbrıs Cumhuriyeti seyahat belgesi veya pasaportunda İngilizce dili, Türkçe dili ve Yunanca dilinde hazırlanmıştır. Ayrıca Türkçe dili ve Yunanca dili, Kıbrıs’ın yasal dilidir. 2005 yılından itibaren Kıbrıslı Türk vatandaşlar da Kıbrıslı olduklarını resmi olarak bildirdikleri zaman yurttaşlık ve seyahat belgesi veya pasaport tanzim edilmektedir. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’nde hayatını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti’nde dünyaya gelmiş Türk yerleşimciler Kıbrıs Cumhuriyeti yurttaşlığını alma hakkına sahip olmayacaklar.

Kıbrıs Cumhuriyeti uyrukluları  Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın haricinde Avrupa Topluluğu’na ait devletlerine (yirmisekiz devlette) vize olmadan gezi yapabilirler.

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi Ağustos 2012 raporuna göre Kıbrıs Cumhuriyeti uyruklularıhudutta vize edinerek yahut vizeye gerek duymadan 146 memlekete yolculuk edebilirler. Kıbrıs Cumhuriyeti uyruklular bu imkanla yolculuk yapma hürriyeti yönünden Dünya'da 20’nci sırada yer alır.