Amerika Birleşik Devletleri Pasaportu

Firma : , Hizmet Kodu :

 Amerika Birleşik Devletleri Pasaportu ile ilgili Bilgiler

Amerika Birleşik Devletleri pasaportu, Amerika Birleşik Devletleri yurttaşlar için düzenlenmiş bir tür seyahat belgesidir. Yanlızca Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla düzenlenmektedir. Amerika Birleşik Devletleri pasaport veya seyahat belgesi kitapçıkları, tüm ülkelerdeki herhangi bir ülke Amerika vatandaşlar vasıtasıyla seyahat için geçerlidir. Ayrıca kısıtlı yararlanma olan pasaport kartları aynı şartlarda aynı teşkilat vasıtasıyla ibraz edilmektedir.

5 pasaport veya diğer adıyla seyahat belgesi kitapçık çeşidi vardır; biyometrik olmayan pasaportlar son geçerlilik tarihlerine kadar geçerli olmasına karşın, Dışişleri Bakanlığı Ağustos 2007’den beri standart anlamda sadece e-pasaportları vermeye başlamıştır. 2007 mali yılında 18.382.798 adet pasaport Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla ibraz edilmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı karadan Amerikalılar vasıtasıyla seyahat için Temmuz 2008’den beri geçerli olan pasaport kartlarını çıkardı. Bu kart ile Kanada, Meksika, Karayip adaları bölgesi ve Bermuda'ya yolculuk yapılabilir.

Amerika Birleşik Devletleri pasaportu veya seyahat belgesinde İngilizce’nin haricindeilaveten Fransızca ve İspanyolca olarak da tanzim edilmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri yurttaşları Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın haricinde AB Birliği üyesi devletlerine (yirmisekizülke) vize olmadan yolculuk yapma imkanı bulunmaktadır.

Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi Ağustos 2013 raporuna göre ABD yurttaşları sınırda vize alarak veya vizeye gerek duymadan 172 ülkeye gezi yapabilir. ABD yurttaşları bu olanakla seyahat özgürlüğü yönünden Dünya'da 2’nci sırada yer alır.